Βιωματικό εργαστήριο “ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΒΑΡΗ”

12/11/2018 - Less than a minute read

Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018

ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΒΑΡΗ
ΕΝΑ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΔΩΡΟ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ

Πλησιάζει η περίοδος των εορτών και οι περισσότεροι σκεφτόμαστε τους άλλους “τι δώρο να κάνουμε στους αγαπημένους μας, σε ποιο μέρος θα τους άρεσε να περάσουμε τις γιορτές, πώς να τους ευχαριστήσουμε;” ξεχνώντας τελείως να σκεφτούμε τον εαυτό μας. Το βιωματικό εργαστήριο δραματοθεραπείας “Αφήνοντας τα Βάρη” σκοπό έχει να μας θυμήσει τον εαυτό μας και να του προσφέρουμε ένα ουσιαστικό δώρο, ώστε να μπούμε στην περίοδο των εορτών και στη νέα χρονιά με όνειρα πραγματοποιήσιμα και ανάλαφρη διάθεση.
Ο συμμετέχων με τη βοήθεια των τεσσάρων στοιχείων (γη-νερό-φωτιά-αέρας) θα αναζητήσει την Πεμπτουσία, ώστε να μπορέσει να ανακαλύψει μια νέα αίσθηση του εαυτού, χωρίς τα αόρατα βάρη που προέρχονται από το οικογενειακό του σύστημα ή τα βάρη που έχει αποφασίσει ότι του ανήκουν όπως ενοχές, ντροπές, φόβοι κλπ, εμπόδια που δεν του επιτρέπουν να δει το μεγαλείο του. Στο εργαστήριο αυτό οι συμμετέχοντες θα παραδόσουν τα βάρη τους με συμβολικό και τελετουργικό τρόπο, για να δημιουργηθεί ο απαραίτητα ζωτικός χώρος, ώστε να απολαύσουν τη ζωή τους απελευθερωμένοι και ανάλαφροι.
Χωρίς να είναι υποχρεωτικό, όσοι συμμετέχοντες το επιθυμούν μπορούν να φέρουν μαζί τους μια αλλαξιά καθαρά ρούχα για να τα φορέσουν μετά το πέρας του εργαστηρίου κάνοντας το συμβολικό πραγματικό.
Η συνάντησή μας απευθύνεται σε ενήλικους ανθρώπους που θεωρούν ότι η χαρά είναι δικαίωμα και όχι «γενναία» επιθυμία των λίγων.

Ημέρα διεξαγωγής: Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018
Ώρα διεξαγωγής: 17.00-20.30
Κόστος συμμετοχής: 40€
Τόπος διεξαγωγής: Ένωση Δραματοθεραπευτών & Παιγνιοθεραπευτών Ελλάδας (ΕΔΠΕ), Δανάης 5, Αθήνα.
Για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να απευθυνθείτε στο τηλ. 6977083583 και στο e-mail g.destounis@gmail.com.

Σας περιμένω με χαρά σ’ αυτό το ταξίδι της ουσιαστικής γνωριμίας.

Γεράσιμος Δεστούνης
Ηθοποιός-Δραματοθεραπευτής-Συντονιστής Συστημικών Αναπαραστάσεων μέθοδος Bert Hellinger

Ο Γεράσιμος Δεστούνης ολοκλήρωσε τις σπουδές του στη δραματοθεραπεία στο Ινστιτούτο Δραματοθεραπείας ΑΙΩΝ. Είναι αριστούχος απόφοιτος της Ανώτερης Ιδιωτικής Σχολής Δραματικής Τέχνης Παναγιώτας Μουστάκη-Βεάκη και ασκεί το επάγγελμα του ηθοποιού τα τελευταία τριάντα χρόνια Ολοκλήρωσε την εκπαίδευση στην Ατομική και Ομαδική Συστημική Αναπαράσταση (Μέθοδος Bert Hellinger, στο Κέντρο εκπαίδευσης: «ΜΗΛΟ», “Συστημική Αναπαράσταση και Συστημική Θεραπεία”) και είναι συντονιστής συστημικών αναπαραστάσεων.
Από το 2006 έως και σήμερα εργάζεται στη Μονάδα Απεξάρτησης Τοξικομανών Ψ.Ν.Α.- 18ΑΝΩ ως δραματοθεραπευτής. Έχει εργαστεί κυρίως τα τελευταία χρόνια στο Ειδικό Πρόγραμμα Εξαρτημένων Γυναικών και Μητέρων