Σφραγισμένα χείλη. 20/5/2021

09/05/2021 - Less than a minute read
Σφραγισμένα χείλη
 Πέμπτη 20 Μαΐου 2021, ώρα 18:00-21:00

Αφροδίτη Φουτρή, Δραματοθεραπεύτρια, Κλινική Κοινωνιολόγος

Οι εποχές αλλάζουν και όλο και περισσότερες καταστάσεις γύρω μας, δημιουργούν την ανάγκη για δράση, για εξωστρέφεια, για το σπάσιμο των μέχρι τώρα επαναλαμβανόμενων μοτίβων που οδηγούν σε σαθρές καταστάσεις και στη δημιουργία σημαντικών εμποδίων στους κοινωνικούς δεσμούς.
Όλο και πιο συχνά όμως συνειδητοποιούμε ότι υπάρχουν εμπόδια για την ανάληψη δράσης. Ποια είναι εκείνα τα στοιχεία που οδηγούν σε σφραγισμένα χείλη, στη μη δράση, στην ακινησία, στην απόρριψη, στο περιθώριο; Συναισθήματα όπως αυτά της ντροπής (ανομολόγητης ή μη συνειδητής) ως ατομικό συναίσθημα στα πλαίσια του κοινωνικής αλληλεπίδρασης, της ενοχής στα πλαίσια ενός ευρύτερου αξιακού συστήματος και του φόβου, αφορούν στην ύπαρξη του ατόμου και αναπτύσσονται ως τείχη. Η ακινησία, η καθήλωση, ο φόβος του στιγματισμού, η απογοήτευση και άλλες καταστάσεις είναι λίγες από τις συνέπειες που ακολουθούν την ύπαρξη αυτών των εσωτερικών μας εμποδίων.
Σε αυτό το εργαστήριo θα επιχειρήσουμε να επεξεργαστούμε σε ομαδικό επίπεδο μέσα απο δραματοθεραπευτικές ασκήσεις όλες εκείνες τις διεργασίες που μας εμποδίζουν να συσχετιστούμε, να εκφραστούμε, να μιλήσουμε ανοιχτά, να μετακινηθούμε προς το ανοίκειο και να δημιουργήσουμε μια νέα συνθήκη ατομικά και κοινωνικά.
Το webinar είναι θεωρητικό/βιωματικό και θα χρησιμοποιηθεί ppt.
Σύντομο βιογραφικό:
Η Αφροδίτη Φουτρή είναι κλινική κοινωνιολόγος – Δραματοθεραπεύτρια και ειδικεύεται στην ατομική και ομαδική δραματοθεραπεία εφήβων και ενηλίκων.
Ολοκληρώνοντας τις σπουδές της στην Κοινωνιολογία(Πάντειο Πανεπιστήμιο), ειδικεύτηκε στην Δραματοθεραπεία(Ινστιτούτο ΑΙΩΝ) και την κλινική κοινωνιολογία μέσω τέχνης(Πανεπιστήμιο Αιγαίου-Σχολή καλών τεχνων Φλώρινας).
Διευθύνει το Ινστιτούτο Δραματοθεραπείας «Ροές» στη Θεσσαλονίκη και διοργανώνει εργαστήρια Δραματοθεραπείας και σεμινάρια σε όλη την Ελλάδα. Είναι συνεργάτης του Ινστιτούτου Δραματοθεραπείας «ΑΙΩΝ» και συντονίζει την εκπαίδευση Δραματοθεραπείας στη Β.Ελλάδα.
Στα πλαίσια της κλινικής της εμπειρίας έχει εργαστεί σε δομές ψυχικής υγείας, οικοτροφεία, ψυχιατρικές κλινικές, κέντρα ημέρας και σε δομές με παραμελημένα παιδιά και εφήβους.
Είναι επιστημονική συνεργάτης της Β ψυχιατρικής κλινικής του ΑΠΘ και μέλος του Δ.Σ της Ένωσης Δραματοθεραπευτών Παιγνιοθεραπευτών Ελλάδος.
Επίσης, εργάζεται ως συντονίστρια πεδίου του ΕΟΔΥ σε Κέντρο Φιλοξενίας Μεταναστών Προσφύγων.
▪
Η Ένωση Δραματοθεραπευτών και Παιγνιοθεραπευτών Ελλάδας διοργανώνει μια σειρά επιμορφωτικών webinars, με θεωρητικό και βιωματικό μέρος και με θεματικές την Απεξάρτηση, την Ειδική Αγωγή, το Παραμύθι και τους Ρόλους.
Τα webinars απευθύνονται σε επαγγελματίες στο χώρο της Ψυχικής Υγείας και φοιτητές/ σπουδαστές, αλλά και σε όσους και όσες ενδιαφέρονται να πληροφορηθούν για τη λειτουργία και τη χρησιμότητα της Δραματοθεραπείας και της Παιγνιοθεραπείας στους τομείς αυτούς.
Θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης.
Τα webinars θα πραγματοποιηθούν στην πλατφόρμα Zoom.
Εγγραφή σε κάθε webinar ξεχωριστά: 20€
Τα έξοδα τραπέζης επιβαρύνουν τους συμμετέχοντες στα webinars.
Διαδικασία εγγραφής:
Η εγγραφή κατοχυρώνεται με την κατάθεση των 20€ στον λογαριασμό της Ε.Δ.Π.Ε.
ΕΝΩΣΗ ΔΡΑΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ ΚΑΙ ΠΑΙΓΝΙΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
GR 1601101290000012948036632
Βήματα:
Κατάθεση του ποσού στην τράπεζα με το όνομά σας και την αιτιολογία «Συνδρομή».
Αποστολή καταθετήριου στο email της Ε.Δ.Π.Ε. (info@edpe.gr )με σημείωση για ποιο webinar ενδιαφέρεστε.
To link του zoom θα αποστέλλεται την προηγουμένη κάθε webinar.
ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ:
Η εφαρμογή είναι πολύ εύχρηστη. Σε περίπτωση που δεν έχετε ήδη το zoom εγκατεστημένο στον υπολογιστή σας, ο σύνδεσμος θα σας ζητήσει την άδεια να το εγκαταστήσει. Αυτό θα πάρει περίπου 5-10 λεπτά. Μπορείτε, πατώντας στον παραπάνω σύνδεσμο και ακολουθώντας τις οδηγίες, να το εγκαταστήσετε όποια στιγμή θέλετε.
Εφόσον η εγκατάσταση έχει ολοκληρωθεί, θα οδηγηθείτε από τον ίδιο σύνδεσμο σε ένα χώρο διαδικτυακής επικοινωνίας. Εκεί θα σας επιτρέψουμε εμείς ως host την είσοδο. Παρακαλείσθε να έχετε συνδεθεί 10’-5’ πριν από την ορισμένη ώρα για να αποφευχθούν καθυστερήσεις.
Η συμμετοχή στα σεμινάρια δεν προϋποθέτει προηγούμενη εμπειρία στη δραματοθεραπεία.
Κάθε σεμινάριο μπορεί να λειτουργήσει αυτοτελώς, αλλά και όλα μαζί, ως κύκλος.

Για τη συμμετοχή σας στα webinars είναι σημαντικό να συνδεθείτε από ιδιωτικό wifi και όχι από δημόσιο, να φροντίσετε για την ιδιωτικότητά σας στο χώρο, και να έχετε κοντά σας γραφική ύλη (χαρτιά Α4, μολύβια/στιλό/χρώματα –ό,τι διαθέτει καθένας).