«Μύθοι και Πραγματικότητα για την Παιγνιοθεραπεία»

21/02/2025 - Less than a minute read

Podcast της ΕΔΠΕ στον BOEM RADIO

«Μύθοι και Πραγματικότητα για την Παιγνιοθεραπεία»

Σε μια εποχή όπου κυριαρχεί η λογική και το συναίσθημα συχνά παραμερίζεται, η Δραματοθεραπεία και η Παιγνιοθεραπεία έρχονται να προσφέρουν έναν δίαυλο επικοινωνίας και σύνδεσης ανάμεσα στη σκέψη και το συναίσθημα, ανάμεσα στη λογική και στο βίωμα.

Μετά από σχεδόν 10 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας του Boem Radio τόσο στα εγχώρια όσο και στα διεθνή ραδιοφωνικά μέσα και ακολουθώντας τις νέες τάσεις της εποχής, το Boem συνεχώς εμπλουτίζεται και συνεχίζει το έργο του ακολουθώντας ένα από τα μεγαλύτερα trend της εποχής, το podcast.

Η Ένωση Δραματοθεραπευτών και Παιγνιοθεραπευτών Ελλάδας (ΕΔΠΕ) σε συνεργασία με το Boem Radio συνεχίζει και φέτος μια σειρά εκπομπών με θέμα την ψυχική υγεία, την τέχνη αλλά και τη σημασία της δημιουργικότητας και του παιχνιδιού στην πρόληψη και θεραπεία με όλους τους πληθυσμούς. Σε κάθε εκπομπή, παρουσιαστές και καλεσμένοι συνομιλούν πάνω σε θέματα που αφορούν στην ψυχική υγεία μέσα από το πρίσμα της Δραματοθεραπείας και της Παιγνιοθεραπείας.

Το δεύτερο podcast της χρονιάς είναι με την Ψυχολόγο-Παιγνιοθεραπεύτρια Ζωή Μαργέλη, η οποία συζητά με τη Ψυχολόγο-Δραματοθεραπεύτρια-Επόπτρια και Γεν. Γραμματέα της ΕΔΠΕ Ιωάννα Αυγερινού για το εξής θέμα: «Μύθοι και Πραγματικότητα για την Παιγνιοθεραπεία».

Παιγνιοθεραπεία. Είναι μια περίεργη λέξη που ακούμε όλο και περισσότερο, ξέρουμε όμως όλοι τι σημαίνει; Για αυτή τη θεραπεία με το περίεργο όνομα υπάρχουν πολλές παρεμηνείες, απορίες και μπερδέματα.  Ας προσπαθήσουμε, λοιπόν, να βάλουμε τα πράγματα σε μία τάξη για να μπορέσουμε μετά να παίξουμε ελεύθερα!

Ακούστε το εδώ:

https://www.mixcloud.com/BoemRadio/%CE%B6%CF%89%CE%AE-%CE%BC%CE%B1%CF%81%CE%B3%CE%AD%CE%BB%CE%B7-boem/

Συντονίσου και ανακάλυψε την θεραπευτική αξία

της Τέχνης και του Παιχνιδιού  στην ζωή μας.

Σύντομο βιογραφικό:

Ζωή Μαργέλη

Η Ζωή Μαργέλη είναι ψυχολόγος και παιγνιοθεραπεύτρια. Αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές της στην Ψυχολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, αποφάσισε να συνεχίσει με μεταπτυχιακές σπουδές στην Ψυχολογία της Ανάπτυξης του παιδιού και στη χρήση του Παιχνιδιού σε ένα Πανεπιστήμιο στο Παρίσι.  Επιστρέφοντας στην Αθήνα και ψάχνοντας για εκπαίδευση στην Ψυχοθεραπεία δοκίμασε την ομάδα Δημιουργικά Ταξίδια στο Άθυρμα και ένας άγνωστος κόσμος ανοίχτηκε μπροστά της. Ολοκλήρωσε την εκπαίδευσή της στην Παιγνιοθεραπεία και το ένα έφερε το άλλο. Έχει εργαστεί για χρόνια στην ειδική αγωγή σε διάφορα πλαίσια. Πλέον εργάζεται κάνοντας ατομικές και ομαδικές συνεδρίες Παιγνιοθεραπείας, κάνοντας εποπτείες και συμμετέχοντας σε εκπαιδευτική  ομάδα.