ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ

08/11/2018 - Less than a minute read

Ξεκινώντας
Το Ινστιτούτο Δραματοθεραπείας ΑΙΩΝ και το Expressive Arts & Psychology in Action για τρεις ημέρες , 20-21-22 Οκτωβρίου 2017, συνεργάστηκαν στην συν διοργάνωση του 2ου Συμποσίου Δραματοθεραπείας και του 3ου Διεθνούς Συνεδρίου Εκφραστικής Θεραπείας, με τίτλο «Οικειότητα ,Εσύ-Εγώ και η Τέχνη ανάμεσα μας» επισφραγίζοντας με τον τρόπο αυτό την συνεργασία των δύο φορέων στον τομέα της εκπαίδευσης. Κεντρική καλεσμένη της οργάνωσης υπήρξε η Dr.Sue Jennings.
Η Ένωση συμμετείχε ενεργά τόσο στην διοργάνωση (με μέλη της Ένωσης και του Δ.Σ να συμμετέχουν στην οργανωτική επιτροπή) όσο και στην παρουσίαση της δουλειάς της σε στρογγυλό τραπέζι.
Εισηγητές ήταν οι Σταύρος Καλός, Βάσω Παπαλη, Αντιγόνη Χριστοφόρου, Ελίνα Μακρογιάννη, Χριστίνα Παπαθωμά.

Η διοργάνωση του Συμποσίου και 3ου Διεθνούς Συνεδρίου Εκφραστικής Θεραπείας βασίστηκε σύμφωνα με τον Δρ. Στέλιο Κρασανάκη στη σημασία της δράσης, του παιχνιδιού, της μετουσίωσης, της μεταφοράς, της αισθητικής απόστασης και της καλλιτεχνικής δημιουργίας των δημιουργικών τεχνών και της Δραματοθεραπείας, ως αντίδοτο σε μια ολοένα και πιο επώδυνη και ψυχοπιεστική εποχή, όταν η χώρα μας βρίσκεται στα όρια της ανοικειότητας.

Τον ίδιο μήνα
Στο 10ο Πανελλήνιο Παιδοψυχιατρικό Συνέδριο με τίτλο «Το παιδί και ο Έφηβος σ έναν κόσμο που αλλάζει. Διεπιστημονική προσέγγιση» ,η Ένωση συμμετείχε με μία Ομάδα Εργασίας με θέμα «Η Δραματοθεραπεία & η Παιγνιοθεραπεία με παιδιά και εφήβους, ψυχοθεραπευτική γνώση ,δεξιότητα και μεθοδολογικά εργαλεία μέσω τέχνης σε έναν κόσμο που αλλάζει.
Ο Ήρωας»
Εισηγητές ήταν οι Ξένια Μαλαθράκη, Ευγενία Παλαβού, Κωνσταντίνα Εικοσιπεντάρχου, Αθηνά Κατσιλέρου,

Η Ένωση συμμετείχε στην 8η Ημερίδα της ΕΕΨΕ στης 2/12/2017 με θέμα «Η Ψυχοθεραπεία στην Πράξη-Διαφορές και Συγκλίσεις» με ομιλία για το ταξίδι του Ήρωα από την σκοπιά της παιγνιοθεραπείας κ της δραματοθεραπείας σε ένα από κοινού βιωματικό εργαστήριο συγκρίνοντας τις δύο μεθόδους.
Εισηγητές ήταν οι Κωνσταντίνα Εικοσιπεντάρχου, Αθηνά Κατσιλέρου, Σταύρος Καλός.

Στην ίδια ημερίδα το μέλος μας Φώφη Τριγάζη παρουσίασε σε εργαστήριο τις
δημιουργικές προσεγγίσεις στην εποπτεία.

Ομιλίες στην Ένωση
Τον Οκτώβριο του 2017 πραγματοποιήθηκε στον χώρο της Ένωσης ανοιχτή ομιλία με θέμα «Αλκοόλ…Αυτός ο Μέγας Τοκογλύφος» ,από το μέλος μας, Αντιγόνη Χριστοφόρου
Τον Δεκέμβριο του 2017 πραγματοποιήθηκε δεύτερη ανοιχτή ομιλία με θέμα «Πες μου ένα παραμύθι….η αξία της αφήγησης», από το μέλος μας Ελίνα Μακρογιάννη.

Βιωματικό Σεμινάριο Δραματοθεραπείας
Τον Νοέμβριο του 2017 πραγματοποιήθηκε στο χώρο της Ένωσης Βιωματικό Σεμινάριο Δραματοθεραπείας με θέμα «Μικρές Διαδρομές σε θέματα Σεξουαλικότητας »από τα μέλη μας Ειρήνη Τζελέπη και Ξένια Μαλαθράκη.