Webinar “Aναπλαισιώνοντας την διαγενεακή ιστορία μιας οικογένειας. Μια δραματοθεραπευτική προσέγγιση” 10/4/2022

23/03/2022 - Less than a minute read
  • Κυριακή 10 Απριλίου 2022, ώρα 11.00-14.00

Αναπλαισιώνοντας την διαγενεακή ιστορία μιας οικογένειας. Μια δραματοθεραπευτική προσέγγιση

Συντονίστρια: Ανδρονίκη Νικολακάκη, Κοινωνιολόγος – Δραματοθεραπεύτρια

Θεωρητικό και βιωματικό Webinar

Το παρελθόν είναι το παρόν, έτσι δεν είναι;

Και το μέλλον επίσης.

Όλοι προσπαθούμε να ξεφύγουμε από αυτό,

αλλά η ζωή δεν μας αφήνει

Ευγένιος O’ Νηλ στο «Ταξίδι μιας μεγάλης μέρας μέσα στη νύχτα» 

            Γεννιόμαστε και μεγαλώνουμε σε οικογένειες, αλλά η ιστορία του κάθε ανθρώπου, δεν ξεκινά από τη στιγμή που γεννιέται. Ένα πλήθος συγγενικών δεσμών, οικογενειακών μύθων, ανεκπλήρωτων ρόλων αλλά και προσδοκιών προϋπάρχει και τον περιμένει.

            Σε αυτό το σεμινάριο, θα ανακαλύψουμε πόσο σημαντικά είναι όλα όσα καταγράφονται στην οικογενειακή μας ιστορία. Ίδια θέματα τείνουν να επαναλαμβάνονται από γενιά σε γενιά, παρά το γεγονός ότι μπορεί να φαίνονται διαφορετικά. Όλες οι αφηγήσεις που ακούσαμε ή που είδαμε στα μάτια και αισθανθήκαμε στις κινήσεις των γονιών μας, δομούν την δική μας αφήγηση για την ζωή, δημιουργούν αυτό που είμαστε. Ζούμε με αυτό, το κουβαλάμε.

            Στην πορεία της ζωής μας χρειάζεται να κατανοήσουμε τι είναι αυτό που κουβαλάμε για να μην γίνει απλά ένα βαρίδι. Χρειάζεται να συνειδητοποιήσουμε τις φορτίσεις που μας έχουν κληροδοτηθεί, τα μοτίβα που ασυνείδητα επαναλαμβάνουμε. Μέσω μιας ψυχοθεραπευτικής διαδικασίας, όπως είναι η δραματοθεραπεία, έχουμε την δυνατότητα να τα αναγνωρίσουμε, να τα αντιμετωπίσουμε και να προσπαθήσουμε να απεμπλακούμε από αυτόν τον φαύλο κύκλο.

Θα δοθεί προτεινόμενη βιβλιογραφία

Η  φωτογραφία της εκδήλωσης: Robert Andrew, Transgeneration Information Transfer

Σύντομο βιογραφικό:

Η Ανδρονίκη Νικολακάκη είναι Κοινωνιολόγος και Δραματοθεραπεύτρια, με μετεκπαίδευση στην Κλινική Ψυχοπαθολογία και την Συμβουλευτική Εξαρτήσεων. Εργάζεται στον «ΘΗΣΕΑ», Πρόγραμμα Απεξάρτησης του Δήμου Καλλιθέας, συντονίζοντας ομάδες πρώην εξαρτημένων και μελών των οικογενειών τους (γονείς, αδέρφια και σύντροφοι). Έχει συντονίσει ομάδες στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας Βύρωνα και στον ξενώνα ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης ΣEMEΛΗ. Έχει εργαστεί στην ΜΚΟ ΜΕΤΑδραση με ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες. Έχει συμμετάσχει με ομιλίες και εργαστήρια σε συνέδρια και άρθρο της έχει δημοσιευτεί στα Τετράδια Ψυχιατρικής. Συντονίζει διαδικτυακά και διά ζώσης εργαστήρια και σεμινάρια Δραματοθεραπείας.

Διαδικασία εγγραφής:

Η εγγραφή κατοχυρώνεται με την κατάθεση των 20€ στον λογαριασμό της Ε.Δ.Π.Ε.

ΕΝΩΣΗ ΔΡΑΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ ΚΑΙ ΠΑΙΓΝΙΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

GR1601101290000012948036632

Βήματα:

Κατάθεση του ποσού στην τράπεζα με το όνομά σας και την αιτιολογία «Συνδρομή».

Αποστολή καταθετήριου στο email της Ε.Δ.Π.Ε. (info@edpe.gr)με σημείωση για ποιο webinarέχετε κάνει εγγραφή.

Tolink του zoom θα αποστέλλεται την προηγουμένη κάθε webinar.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ:

Η εφαρμογή είναι πολύ εύχρηστη. Σε περίπτωση που δεν έχετε ήδη το zoom εγκατεστημένο στον υπολογιστή σας, ο σύνδεσμος θα σας ζητήσει την άδεια να το εγκαταστήσει. Αυτό θα πάρει περίπου 5-10 λεπτά. Μπορείτε, πατώντας στον παραπάνω σύνδεσμο και ακολουθώντας τις οδηγίες, να το εγκαταστήσετε όποια στιγμή θέλετε.

Εφόσον η εγκατάσταση έχει ολοκληρωθεί, θα οδηγηθείτε από τον ίδιο σύνδεσμο σε ένα χώρο διαδικτυακής επικοινωνίας. Εκεί θα σας επιτρέψουμε εμείς ως host την είσοδο. Παρακαλείσθε να έχετε συνδεθεί 10’-5’ πριν από την ορισμένη ώρα για να αποφευχθούν καθυστερήσεις.

Η συμμετοχή στα σεμινάρια δεν προϋποθέτει προηγούμενη εμπειρία στη δραματοθεραπεία.

Κάθε σεμινάριο μπορεί να λειτουργήσει αυτοτελώς, αλλά και όλα μαζί, ως κύκλος.

Για τη συμμετοχή σας στα webinars είναι σημαντικό να συνδεθείτε από ιδιωτικό wifi και όχι από δημόσιο, να φροντίσετε για την ιδιωτικότητά σας στο χώρο, και να έχετε κοντά σας γραφική ύλη (χαρτιά Α4, μολύβια/στιλό/χρώματα –ό,τι διαθέτει καθένας).

Η φωτογραφία του event είναι από το: https://www.nature.org/en-us/get-involved/how-to-help/photo-contest/the-beauty-of-winter/