Δεστούνης Γεράσιμος

Δραματοθεραπευτής – ηθοποιός
6977 083 583
Μονάδα απεξάρτησης τοξικομανών – ΨΝΑ 18ανω
Ατομική & ομαδική
1)Παρουσίαση στο 3ο Πανελλήνιο Διεπιστημονικό συνέδριο νοσοκομείων “Δραματοθεραπεία, ο μεταβατικός χώρος ανάμεσα στον εικονικό και τον πραγματικό κόσμο”

2)Εισηγητής στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα “ψυχικής υγείας” του τμήματος νοσηλευτικής του Παν/μιου Αθηνών.

Ο Γεράσιμος Δεστούνης ολοκλήρωσε τις σπουδές του στη δραματοθεραπεία στο Ινστιτούτο Δραματοθεραπείας ΑΙΩΝ. Είναι αριστούχος απόφοιτος της Ανώτερης Ιδιωτικής Σχολής Δραματικής Τέχνης Παναγιώτας Μουστάκη-Βεάκη και ασκεί το επάγγελμα του ηθοποιού τα τελευταία είκοσι πέντε χρόνια.

Από το 2006 έως και σήμερα εργάζεται στη Μονάδα Απεξάρτησης Τοξικομανών Ψ.Ν.Α.- 18ΑΝΩ ως δραματοθεραπευτής. Έχει εργαστεί κυρίως τα τελευταία χρόνια στο Ειδικό Πρόγραμμα Εξαρτημένων Γυναικών και Μητέρων καθώς και στο Τμήμα Προβληματικής Χρήσης του Διαδικτύου. Έχει συμμετάσχει ως εισηγητής σε συνέδρια, ως εκπαιδευτής σε βιωματικά σεμινάρια δραματοθεραπείας στο πλαίσιο εκπαίδευσης της Μονάδας Απεξάρτησης του 18ΑΝΩ καθώς και ως συντονιστής σε βιωματικά σεμινάρια.

Υπήρξε εισηγητής στα πλαίσια μεταπτυχιακού προγράμματος «Ψυχικής Υγείας » του τμήματος Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Πέρα από την πρακτική του άσκηση στο Κ.K.Ψ.Υ.Ζωγράφου σε Ενήλικες με ψυχωτική διαταραχή, προσέφερε και εθελοντικά της υπηρεσίες του για ένα χρόνο στο συγκεκριμένο χώρο. Στη παρούσα φάση εκπαιδεύεται στη Συστημική Αναπαράσταση του Bert Hellinger.