Σεμινάριο με τον Dr Avi Goren-Bar: Βραχεία παρέμβαση στο Τραύμα και στην Κρίση

25/04/2017 - Less than a minute read

Joan-Mitchell-600

Σεμινάριο με τον Dr Avi Goren-Bar, Εκφραστικό Θεραπευτή

«Βραχεία παρέμβαση στο Τραύμα και στην Κρίση»

Ημέρες και ώρες διεξαγωγής: Σάββατο 1 Ιουλίου 10.00-19.00 και Κυριακή  2 Ιουλίου 10.00-19.00
Χώρος Διεξαγωγής: Ινστιτούτο Δραματοθεραπείας ΑΙΩΝ, Πρατίνου 72, Αθήνα
Κόστος συμμετοχής: 120 ευρώ

Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης. Θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση.
Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 210 7258741 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση aeongr@otenet.gr

Στο διήμερο σεμινάριο θα παρουσιαστεί ένα δομημένο μοντέλο για βραχεία παρέμβαση σε καταστάσεις τραύματος ή κρίσης. Στις συνθήκες που ζούμε καλούμαστε συχνά να ανταποκριθούμε επαγγελματικά, στην αναπόφευκτη ανάγκη για θεραπευτική παρέμβαση κατά τη διάρκεια ή την έναρξη μιας τραυματικής κατάστασης ή μιας κρίσης. Το συγκεκριμένο δομημένο μοντέλο, περιλαμβάνει τεχνικές βραχείας παρέμβασης που αξιοποιούνται στην εκφραστική εικαστική θεραπεία. Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου θα δοθεί η ευκαιρία να μάθουμε και να κάνουμε πρακτική εφαρμογή στα 5 στάδια της παρέμβασης:

  1. Επαφή – Καλωσορίζω το θεραπευόμενο, ρωτάω το όνομά του/της, ρωτάω να μάθω σχετικά με το νόημα του ονόματός του/της και δίνω μια αυθεντική ενθάρρυνση.
  2. Ρωτάω για μια ιστορία, μαρτυρία ή ανάμνηση.
  3. Καθρέπτισμα: Οι θεραπευτές καλούνται να επαναλάβουν την ιστορία και να επιμείνουν στην ερώτηση: «Σε ακούω καλά;», διορθώνοντας πιθανές προσωπικές ερμηνείες με καθαρή ενσυναίσθηση, επανάληψη και αντήχηση του θεραπευόμενου.
  4. Προτείνουμε στο θεραπευόμενο να δημιουργήσει ένα μικρό καλλιτεχνικό έργο που θα εκφράζει ή θα παρουσιάζει την ιστορία, τη μαρτυρία ή την ανάμνηση που μόλις ακούστηκε.
  5. Φτάνουμε σε μια γνώση-ενόραση που ενδυναμώνει. Σε αυτή τη φάση αναπτύσσεται ένας ειλικρινής οικείος διάλογος ανάμεσα στους θεραπευτές και τους θεραπευόμενους με τη παρουσία του καλλιτεχνικού έργου που έχει δημιουργηθεί. Ο διάλογος «καθοδηγείται» από την ερώτηση: Πώς αυτό το μικρό έργο τέχνης μπορεί να σε συνοδεύσει και να σε ενδυναμώσει όταν επιστρέφεις σύντομα στην οικογένειά σου, στους φίλους και στην κοινότητα που ζεις..

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου θα συζητηθούν θεωρητικές και προσωπικές γνώσεις και εμπειρίες.

Ινστιτούτο δραματοθεραπείας αιών
Πρατίνου 72, Αθήνα 11634,Τηλ. 2107258741, Fax. 2107258766, e-mail. aeongr@otenet.gr
www.aeon-dramatherapy.gr    Ινστιτούτο Δραματοθεραπείας ΑΙΩΝ