ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΜΕ ΘΕΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΕΠΟΠΤΕΙΑ

18/02/2017 - Less than a minute read

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΕΠΟΠΤΕΙΑ FOTO

Η δημιουργική εποπτεία είναι μια συνεργατική μη κατευθυντική διαδικασία μοιράσματος και διερεύνησης θεμάτων, όπου τα εμπλεκόμενα μέλη, (επόπτης, εποπτευόμενος-η-οι) αναστοχάζονται πάνω σε ερωτήματα-θέματα χρησιμοποιώντας την μεταφορά και άλλους δημιουργικούς τρόπους.

Η δημιουργικότητα εννοιολογικά ορίζεται ως η ικανότητα παραγωγής ενός νέου έργου, μιας ιδέας, ή του μετασχηματισμού μιας παλιάς ιδέας, χρησιμοποιώντας την φαντασία. Απαιτεί την ισορροπημένη ανάπτυξη βασικών ικανοτήτων όπως της συνθετικής, αναλυτικής και πρακτικής ικανότητας. Δεν είναι σπάνιο φαινόμενο που αφορά σε προικισμένους ανθρώπους, αλλά αφορά στην ανάπτυξη δεξιοτήτων που εν δυνάμει όλοι έχουμε, καθώς επίσης συνιστά και ένα κριτήριο συμπεριφοράς στην αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων.

Στη δημιουργική εποπτεία χρησιμοποιούμε τεχνικές για να εμβαθύνουμε θέματα όπως π.χ δυναμική της ομάδας, αναπαράσταση θεμάτων που έρχονται στη θεραπευτική συνεδρία, θέματα του θεραπευόμενου από μία συγκεκριμένη φάση ζωής, συναισθήματα του εποπτευόμενου που αφορούν τη συγκεκριμένη συνεδρία, το πλαίσιο ή την εποπτική διαδικασία, αναπαράσταση της εποπτικής διαδικασίας κ.ο.κ

Στόχος αυτής της διεργασίας δεν είναι μόνο να δοθεί μια συγκεκριμένη απάντηση, όσο να παρατεθούν όλα τα δεδομένα, ώστε να μετακινηθούν εσωτερικά οι εμπλεκόμενοι, να διευρύνουν την αντίληψη και την κατανόησή τους.
Στο βιωματικό αυτό εργαστήρι αρχικά θα γίνει μια σύντομη θεωρητική τοποθέτηση και εν συνεχεία θα χρησιμοποιήσουμε δημιουργικούς τρόπους, όπως κίνηση, παιχνίδι, ζωγραφική και παίξιμο ρόλων για να επικεντρωθούμε στη διερεύνηση δύο θεμάτων:

  • Το προφίλ του εσωτερικού μου επόπτη
  • Ομαδική εποπτεία χρησιμοποιώντας τεχνικές του Playback Theatre

Θα υπάρξει διάλειμμα 15 λεπτών.

Οι συμμετέχοντες προτείνεται να φορούν άνετα ρούχα

Κυριακή 5 Μαρτίου 2017
Συντονίστρια: ΦώφηΤριγάζη
Δραματοθεραπεύτρια, Ομαδική Αναλύτρια, Επόπτρια μέσα από το Appreciative Αpproach.

Επικοινωνία: ΕΔΠΕ, Δανάης 5, 116 31
Τηλέφωνο: 2107523682
Email edpe_d5@yahoo.gr