H δραματοθεραπεύτρια Dr. Renée Emunah τον Μάιο 24-26 στην Αθήνα

22/04/2024 - Less than a minute read

Εκδόσεις – Εργαστήρια εκπαίδευσης – Ε-shop – Συνέδρια – Διαφημιστικές υπηρεσίες

Γραφεία: Πινακάτες Πηλίου, 37010 Βόλος, Τ: 24230 86757, e: info@kondyli.gr, www.kondyli.gr

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

H δραματοθεραπεύτρια Dr. Renée Emunah τον Μάιο 24-26 στην Αθήνα! 

       Οι εκδόσεις «Κοντύλι», με αφορμή την έκδοση στα ελληνικά του βιβλίου «ΘΕΑΤΡΟ ΖΩΗΣ – Δραματοθεραπευτική Διαδικασία, Τεχνικές και Παράσταση»ACTINGFORREALDrama Therapy Process, Technique, and Performance» της πρωτοπόρου και εμβληματικής δραματοθεραπεύτριας  Dr. Renée Emunah*, προσκάλεσε τη συγγραφέα στην Αθήνα για ένα τριήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο στις 24,25 και 26 Μαΐου 2024, το οποίο απευθύνεται στους επαγγελματίες και εκπαιδευόμενους του χώρου της ψυχικής υγείας.

       Το εκπαιδευτικό σεμινάριο έχει τίτλο «Ένα Θέατρο Ζωής – Το Δραματοθεραπευτικό Μοντέλο της Dr.Renée Emunah – Θεωρητικές και Βιωματικές Προσεγγίσεις» και περιλαμβάνει δύο βασικές δράσεις:

  • την Παρασκευή 24 Μαΐου 2024, 17.30-20.30, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, Ακαδημίας 50, Τ.Κ. 10679 μία κεντρική διαδραστική ομιλία με θέμα «Ο Πυρήνας της Δραματοθεραπείας, μέσα από το Μοντέλο των Πέντε Διαδοχικών Φάσεων».

 Το πολυδύναμο αυτό δραματοθεραπευτικό μοντέλο αναπτύχθηκε τα τελευταία 40 χρόνια από την ίδια την Dr.Renée Emunah και έχει διαδοθεί και εφαρμόζεται από θεραπευτές μέσω δράματος και τέχνης σε όλο τον κόσμο. Το μοντέλο ξεδιπλώνει θεραπευτικές παρεμβάσεις με σκοπό την ευημερία του ανθρώπου. Ξεκινώντας από την πρωταρχική έκφραση των συναισθημάτων  προχωρά στην ενδυνάμωση της επικοινωνίας˙ από τη διερεύνηση ρόλων στην ομαδική αλληλεπίδραση και δημιουργία από τον επώδυνο εγκλωβισμό στη χαρά της λυτρωτικής αυτοαποκάλυψης. Η Dr.Renée Emunah θα μοιραστεί σκέψεις και συμπεράσματα σχετικά με το τι θεωρεί κεντρικό στις δραματικές προσεγγίσεις για την προσωπική ανάπτυξη και θεραπεία. Επίσης θα συζητηθούν εφαρμογές που αφορούν την ατομική θεραπεία, την οικογενειακή ζωή και την κοινωνική αλλαγή.

  • το Σάββατο 25 και την Κυριακή 26 Μαΐου, στο Θέατρο 104, Ευμολπιδών 41, Τ.Κ.11854 10.00-16.00,ένα δραματοθεραπευτικό εκπαιδευτικό εργαστήρι με θέμα «Παίζοντας και Παραμένοντας στο Συναισθηματικό Πεδίο».

Το εργαστήριο αυτό  θα ενσωματώσει τεχνικές δραματοθεραπείας που εστιάζουν στη συναισθηματική σφαίρα – μέσα σε ένα παιγνιώδες, υποστηρικτικό, διαδραστικό και σχεσιακό περιβάλλον. «Το να είσαι σε θέση να εκφράζεις, να συγκρατείς, να παίζεις, να παρατηρείς, να μεταμορφώνεις, να απελευθερώνεις και να μετουσιώνεις με εν-δραμάτιση τα συναισθήματά σου συμβάλλει καθοριστικά στην οικοδόμηση της ψυχικής ανθεκτικότητας και στην ανάπτυξη της συναισθηματικής νοημοσύνης». Η πλαστικότητα αυτή, ως όρος της αισθητικής έκφρασης, γίνεται όλο και πιο σημαντική δεξιότητα σε περιόδους προσωπικής, κοινωνικής και παγκόσμιας κρίσης. Πολλά εργαστήρια δραματοθεραπείας συχνά επικεντρώνονται στον ρόλο και στην ιστορία ή στην ψυχοδραματική αναπαράσταση. Αυτό το εργαστήριο εστιάζει στο συναίσθημα τόσο στη φαντασιακή όσο και στην πραγματική του διάσταση. Το να παραμένεις στο συναίσθημα αντί να «ξεγλιστράς» στον γνωσιακό τρόπο λειτουργίας  μπορεί να αναδείξει την αισθητική διάσταση του βιώματος και να βαθύνει τη θεραπευτική του επίδραση.

*Η Dr. Renée Emunah είναι πρωτοπόρος, ηγετική μορφή στο διεθνές πεδίο της Δραματοθεραπείας. Είναι ιδρύτρια και διευθύντρια του προγράμματος σπουδών Δραματοθεραπείας στο Ινστιτούτο Ολοκληρωμένης Εκπαίδευσης της Καλιφόρνιας.

Εκτός από το βιβλίο  «Θέατρο Ζωής – Δραματοθεραπευτική Διαδικασία, Τεχνικές και Παράσταση» είναι συνεκδότρια των βιβλίων «Σύγχρονες Προσεγγίσεις στη Δραματοθεραπεία» και «Ο Εαυτός στην Παράσταση».  Έχει δημοσιεύσει πληθώρα μελετών και άρθρων σχετικά με τις εφαρμογές της Δραματοθεραπείας και του θεραπευτικού θεάτρου σε πλαίσια ψυχικής υγείας  για έφηβους και ενήλικες. Έχει τιμηθεί με το NADTA, το διακεκριμένο βραβείο για τη συνολική προσφορά της στο πεδίο της Δραματοθεραπείας.

Οι «Συν-κινήσεις», Κέντρο για την Ψυχική υγεία, την Τέχνη και την Κοινότητα,  ανέλαβαν τη μεταφραστική και επιστημονική υποστήριξη του έργου.