Επιμορφωτικά σεμινάρια από τους επαγγελματίες Δραματοθεραπευτές και Παιγνιοθεραπευτές της ΕΔΠΕ για το 2024

25/01/2024 - Less than a minute read

Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν δια ζώσης και διαδικτυακά.

Η Ένωση Δραματοθεραπευτών και Παιγνιοθεραπευτών Ελλάδας διοργανώνει μια σειρά επιμορφωτικών σεμιναρίων που απευθύνονται σε επαγγελματίες στον χώρο της Ψυχικής Υγείας και φοιτητές/ σπουδαστές, αλλά και σε όσους και όσες ενδιαφέρονται να πληροφορηθούν για τη λειτουργία και τη χρησιμότητα της Δραματοθεραπείας και της Παιγνιοθεραπείας στους τομείς αυτούς.
Θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Στο αναλυτικό πρόγραμμα αναφέρονται τα βιωματικά εργαστήρια καθώς και τα webinars που θα παρέχουν βιβλιογραφία και θεωρητική/βιωματική δομή.

Εγγραφή σε κάθε σεμινάριο ξεχωριστά: 40€ (για τα δια ζώσης σεμινάρια), 30€ (διαδικτυακά), φοιτητικό/ανέργων: 20€
Διαδικασία εγγραφής:
Η εγγραφή κατοχυρώνεται με την κατάθεση των 40€ στον λογαριασμό της Ε.Δ.Π.Ε.
ΕΝΩΣΗ ΔΡΑΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ ΚΑΙ ΠΑΙΓΝΙΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
GR1601101290000012948036632

Βήματα:
Κατάθεση του ποσού στην τράπεζα με το όνομά σας και την αιτιολογία «Συνδρομή».
Αποστολή καταθετήριου στο email της Ε.Δ.Π.Ε. (info@edpe.gr) με σημείωση για ποιο σεμινάριο έχετε κάνει εγγραφή μαζί με φωτογραφημένα δικαιολογητικά (φοιτητικό/ ανέργων)

Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Το τελετουργικό της αναμονής . Ψάχνοντας τον Γκοντό σε μια ομάδα απεξάρτησης
Βιωματικό σεμινάριο Δραματοθεραπείας
Συντονισμός: Θανάσης Τσιώλης, Δραματοθεραπευτής
Μαρία Κουβίδη, Δραματοθεραπεύτρια
Ημέρα: Σάββατο 24 Φεβρουαρίου
Ώρες: 11.00-14.00
Τόπος: Ινστιτούτο Δραματοθεραπείας ΑΙΩΝ, Πρατίνου 72, Αθήνα

Οι εξαρτήσεις είναι ένα πολυπαραγοντικό φαινόμενο, το οποίο παίρνει συνεχώς μεγαλύτερες διαστάσεις στον σύγχρονο κόσμο. Για αυτούς που αποφασίζουν να απεξαρτηθούν, ο δρόμος είναι δύσκολος και επώδυνος. Είναι μία διαδικασία γεμάτη ματαιώσεις, πόνο, συνειδητοποιήσεις αλλά και ικανοποίηση. Το ξεκίνημα φαντάζει δύσβατο και δυστοπικό, όπως ο τόπος που συναντιούνται οι ήρωες του Μπέκετ στο «Περιμένοντας τον Γκοντό». Μοιάζει με την αναμονή ενός θαύματος, ενός σωτήρα. Η ανάγκη να πιαστούν από κάτι που θα τους δώσει ελπίδα είναι ζωτική. Αυτή η πορεία όμως παλινδρομεί από τον ενθουσιασμό στην ματαίωση και από την απόφαση στην παραίτηση, σαν τις μπότες των ηρώων του Μπέκετ, κατά την διάρκεια του έργου τις βάζουν και τις βγάζουν …
Ο Βλαντιμίρ και ο Εστραγκόν περιμένουν βοήθεια, νιώθουν μόνοι και αποκαρδιωμένοι αλλά ταυτόχρονα έχουν και ο ένας τον άλλον. Να μείνουν ή να φύγουν γιατί είναι μάταιο;
Το Δέντρο είναι ο ασφαλής χώρος, είναι πάντα στη θέση του, σαν ένα σημείο συνάντησης. Ή μήπως είναι ένα σήμα κατατεθέν για όσους αναζητούν τον δρόμο τους;
Και ποιος είναι τελικά ο Γκοντό;
Είναι σωτήρας; Είναι η απάντηση που ψάχνουν ή είναι απλώς μία δικαιολογία για να μείνουν στάσιμοι και να αποφύγουν την αλλαγή; Ή μήπως η εσωτερική ψυχική δύναμη που διαθέτει κάθε ανθρώπινο πλάσμα;
Στόχος του εργαστηρίου είναι να εξερευνήσουμε το «Περιμένοντας τον Γκοντό» ως δραματοθεραπευτικό εργαλείο για μία ομάδα απεξάρτησης. Να ανακαλύψουμε μαζί πώς το ταξίδι μέσα από το συγκεκριμένο θεατρικό έργο, τους χαρακτήρες και τους συμβολισμούς του, θα μπορούσε να συμβάλλει στην εξέλιξη, στην διερεύνηση του εαυτού και την ανακάλυψη του προσωπικού νοήματος.
Το εργαστήρι βασίζεται σε βιωματική δουλειά των συντονιστών σε ομάδες απεξάρτησης από ουσίες στο 18 άνω. Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο 5ο ευρωπαϊκό συνέδριο δραματοθεραπείας στην Πράγα, τον Μάιο του 2021.

Βιογραφικά:
Ο Θανάσης Τσιώλης είναι δραματοθεραπευτής και κάτοχος πτυχίου Β. Νοσηλευτή. Εργάζεται στο 18ΑΝΩ , μονάδα απεξάρτησης από τα ναρκωτικά του ΨΝΑ από το 2011 και ειδικεύεται στον τομέα της ομαδικής ψυχοθεραπείας ενηλίκων μέσα από τη δραματοθεραπευτική μέθοδο. Επίσης συνεργάζεται με τον Θησέα, τμήμα του δήμου Καλλιθέας για την αντιμετώπιση της εξάρτησης συντονίζοντας ομάδες σε έφηβους, ενήλικες και γονείς εξαρτημένων. Έχει συνεργαστεί με το κέντρο «Νιώθω ψυχική υγεία» για παιδιά, εφήβους και ενήλικες, πραγματοποιώντας ατομικές και ομαδικές συνεδρίες .
Έχει συμμετάσχει σε διεθνή συνέδρια και συμπόσια Δραματοθεραπείας.

Η Μαρία Κουβίδη είναι απόφοιτος του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του ΕΚΠΑ, της Ανώτερης Δραματικής Σχολής του Σύγχρονου Θεάτρου Αθήνας και του Ινστιτούτου Δραματοθεραπείας ΑΙΩΝ, εργάζεται ως δραματοθεραπεύτρια και δασκάλα θεάτρου. Συντονίζει ομάδες και σεμινάρια δραματοθεραπείας για ενήλικες και εφήβους, επίσης έχει συντονίσει ομάδες στον Ξενώνα Αριάδνη, στο ΚΕΘΕΑ και στο 18 άνω σε πληθυσμούς με ψύχωση, εξάρτηση από τυχερά παιχνίδια, αλκοόλ και ουσίες.
Έχει συμμετοχές σε διεθνή συνέδρια και συμπόσια Δραματοθεραπείας
•••

Οδύσσεια: Κώδικας Ψυχικής Πραγμάτωσης
Βιωματικό σεμινάριο Δραματοθεραπείας
Συντονισμός: Δάνης Απτόσογλου, Δραματοθεραπευτής
Ημέρα: Κυριακή 10 Μαρτίου
Ώρες: 11.00-15.00
Τόπος: Κέντρο Ψυχοθεραπείας και θεατρικής έκφρασης ‘ΖΕΥΞΙΣ’, Αρχιμήδους 6 Νέα Ιωνία 14232 (ισόγειο, είσοδος δεξιά της εισόδου της πολυκατοικίας).

Το σεμινάριο έχει στόχο να παρουσιάσει την εσωτερική θεώρηση του έπους της Οδύσσειας και να εμπνεύσει τους συμμετέχοντες να δουν το έπος ως έναν οδικό, συνειδησιακό χάρτη της ψυχικής πραγμάτωσης. Η ψυχή, η ατομική συνείδηση έχει έναν προορισμό, ένα σχέδιο που συνειδητά ή υποσυνείδητα ο εξωτερικός εαυτός καλείται να υλοποιήσει στο φυσικό γίγνεσθαι. Αυτή ροπή άφιξης στον προορισμό, αυτός ο Νόστος, καταγράφεται με ακρίβεια στο έπος της Οδύσσειας. Οι τρεις ήρωες Οδυσσέας, Τηλέμαχος και Πηνελόπη περνούν τέσσερις διαδοχικές φάσεις α) Καθήλωση, β) Μετάβαση, γ) Άφιξη και δ) Εκτέλεση. Αυτές οι φάσεις αποτελούν διαγνωστικές συνειδητοποιήσεις. Οι συμμετέχοντες θα κληθούν μέσω της δραματοθεραπευτικής διαδικασίας να εστιάσουν και να προσδιορίσουν τη θέση τους στην περιπέτεια της ψυχής τους, ώστε αυτή να εμφανιστεί κατά το μέγιστο βαθμό στο φυσικό πεδίο, στην καθημερινότητα. Θα αντιληφθούν ότι σε αυτό το ψυχικό ταξίδι δεν ταξιδεύουν μόνοι και κυρίως ότι υπάρχει αρχαία πρόταση καθοδήγησης και ενθάρρυνσης. Η δύναμη του αρχετυπικού έπους της Οδύσσειας, γραμμένου στην ελληνική γλώσσα, μας δίνει μία φωτεινή πνευματική ώθηση, ούτως ώστε να αφιχθούμε με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα στον ψυχικό μας προορισμό. Αρκεί να αφεθούμε με πίστη και καθαρή λογική στα μηνύματα που υπάρχουν τόσο στα ονόματα, όσο και στην πλοκή του έπους.

Βιογραφικό:
Ο Δάνης Απτόσογλου είναι Δραματοθεραπευτής, μέλος της ΕΔΠΕ.
Αποφοίτησε το 1994 από το QINCY COLLEGE ( BOSTON ), το 2004 από το Deree college και το 2004 από το Ινστιτούτο Δραματοθεραπείας ΑΙΩΝ. Εργάζεται ως Δραματοθεραπευτής από το 2008 στο ιδιωτικό κέντρο ‘Ζεύξις’.
•••

Black box- από το απροσδιόριστο στο προσδιορισμένο της ζωής
Βιωματικό σεμινάριο Δραματοθεραπείας
Συντονισμός: Ανδρέας Ελματζόγλου, Δραματοθεραπευτής-
Ημέρα: Κυριακή 21 Απριλίου
Ώρες: 12:00-15:00
Τόπος: 4RIZONA (Νάκου 4, Μακρυγιάννη, Πλησίον Συγγρού Φιξ ή Ακρόπολης)

Τα μαύρα κουτιά της ζωής εμφανίζονται ξαφνικά και περιέχουν πράγματα, γεγονότα, ιδέες, οτιδήποτε δεν μπορούμε να ελέγξουμε και μας έρχεται απροσδιόριστα στην ζωή. Τα μαύρα κουτιά και κυρίως το περιεχόμενο τους καλούμαστε να το προσδιορίσουμε, επεξεργαστούμε, αποδεχτούμε η παρατηρήσουμε σε ποια θέση βρίσκεται εκείνη τη στιγμή. Στο σεμινάριο αυτό θα επεξεργαστούμε το περιεχόμενο των μαύρων κουτιών μέσω αντικειμένων και παιχνιδιών τα οποία κρύβονται μέσα σε κάθε μαύρο κουτί και θα προσδιορίσουμε το απροσδιόριστο όσο αυτό είναι εφικτό. Γιατί μαύρο; Γιατί το μαύρο δεν περιέχει κανένα χρώμα. Εμείς θα το χρωματίσουμε.

Βιογραφικό:
Ο Ανδρέας Ελματζόγλου είναι απόφοιτος του προγράμματος Δραματοθεραπείας στο Ινστιτούτο Δραματοθεραπείας “Αιών”. Έχει ολοκληρώσει σπουδές πάνω στο Θεατρικό Παιχνίδι και Μουσικοκινητική. Έχει εργαστεί με παιδιά σε κατασκηνώσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα και summer camp καθώς επίσης και με ενήλικο πληθυσμό σε ομάδες Δραματοθεραπείας και θεατρικού παιχνιδιού. Αυτή τη περίοδο εργάζεται με παιδιά με ειδικές ανάγκες σε ιδιωτικό κέντρο.

•••
Εικόνα σώματος και ψυχική ανθεκτικότητα
Βιωματικό σεμινάριο Δραματοθεραπείας
Συντονισμός: Ιωάννα Αυγερινού, Δραματοθεραπεύτρια
Μαρία Σούμπερτ, Δραματοθεραπεύτρια, Υπ.δρ. ΤΘΣ ΕΚΠΑ
Ημέρα: Κυριακή 12 Μαΐου
Ώρες: 11.00-14.00
Διαδικτυακό εργαστήριο, πλατφόρμα Zoom

Η έννοια της εικόνας σώματος εμφανίστηκε το 1935 όταν ο Αυστριακός νευροπαθολόγος και ψυχαναλυτής Paul Ferdinand Schilder κυκλοφόρησε το βιβλίο «The image and appearance of the human body» , όταν ξεχώρισε την πραγματική εικόνα του σώματος από την εικόνα που δημιουργεί το άτομο στο μυαλό του. Σύμφωνα με τον Schilder «Η εικόνα του ανθρώπινου σώματος σημαίνει την εικόνα του σώματός μας που σχηματίζουμε στο μυαλό μας, δηλαδή τον τρόπο με τον οποίο το σώμα εμφανίζεται στον εαυτό μας. Υπάρχουν αισθήσεις που μας δίνονται σε μας. Βλέπουμε μέρη της επιφάνειας του σώματος. Έχουμε εντυπώσεις αφής, θερμότητας, πόνου. Υπάρχουν αισθήσεις που προέρχονται από τους μύες και τις θήκες τους, που δείχνουν την παραμόρφωση του μυός- αισθήσεις που προέρχονται από τη νεύρωση των μυών […] και αισθήσεις που προέρχονται από τα σπλάχνα. Πέρα από αυτό υπάρχει η άμεση εμπειρία ότι υπάρχει μια ενότητα του σώματος» . Η εικόνα σώματος όμως αφορά επίσης στο πώς το άτομο λαμβάνει και αναλύει τις πληροφορίες σχετικά με το σώμα του κάτω από την επίδραση του κοινωνικού πλαισίου στο οποίο βρίσκεται . Φαίνεται επομένως πως η μετέπειτα έρευνα κατέληξε στην έννοια της εικόνας σώματος πως είναι ένα πολυπαραγοντικό ψυχολογικό στοιχείο που επηρεάζει βαθύτατα την ποιότητα ζωής του ατόμου, ενώ για πολλά χρόνια ήταν συνδεδεμένο με την παχυσαρκία και τις διατροφικές διαταραχές .
Στο βιωματικό και θεωρητικό αυτό εργαστήριο θα επεξεργαστούμε την έννοια της εικόνας σώματος, τη σχέση της εικόνας σώματος με το βλέμμα του Άλλου, αλλά και θα διερευνήσουμε την αμφίδρομη σχέση ανάμεσα στην ψυχική ανθεκτικότητα και την εικόνα σώματός μας.
Το σεμινάριο θα έχει βιωματικό και θεωρητικό μέρος.

Η εικονογράφηση είναι της Taynee Tinsley με τίτλο Grown.

Βιογραφικά:
Η Ιωάννα Αυγερινού, είναι Δραματοθεραπεύτρια – Γεν. Γραμματέας της Ένωσης Δραματοθεραπευτών & Παιγνιοθεραπευτών Ελλάδος (ΕΔΠΕ), Επόπτρια μέσω δημιουργικής εποπτείας και Ηθοποιός (Ανωτέρα Σχολή Θεάτρου Τέχνης – Καρόλου Κουν). Εργάζεται στο Π.Ε.Γ.Κ.Α.Π – Ν.Υ στα Κέντρα Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας (Κ.Δ.Η.Φ) στο Χαλάνδρι και στην Άνοιξη Αττικής, ως Δραματοθεραπεύτρια σε άτομα με Αυτισμό, Σύνδρομο Down και Νοητική Αναπηρία. Συνεργάζεται με την ΚοινΣεπ «Συν-κινήσεις», Κέντρο για την Ψυχική Υγεία, την Τέχνη και την Κοινότητα, συντονίζοντας ομάδες δραματοθεραπείας και εκπαιδευτικά σεμινάρια. Είναι συντονίστρια ομάδων δραματοθεραπείας για εφήβους και νέους με αυτισμό και συμμετέχει σε ομιλίες για την δραματοθεραπεία και τον αυτισμό. Συνεργάστηκε με το Τμήμα Κλινικής Ψυχολογίας & Ψυχολογίας της Υγείας του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου, ως συντονίστρια ομάδων εφήβων με διάγνωση ΔΑΦ καθώς και ως Υποστήριξη Ερευνητικού Έργου, ποσοτικής ανάλυσης της δραματοθεραπευτικής μεθόδου, στο πλαίσιο διδακτορικής διατριβής «Δραματοθεραπεία & Αυτισμός», Τμήμα Κλινικής Ψυχολογίας της Υγείας, Πανεπιστήμιο Εδιμβούργου, Ηνωμένο Βασίλειο. Έχει εργαστεί σε Ψυχιατρικές Δομές & Κέντρα Απεξάρτησης – ΚΕΘΕΑ – Α, 18ΑΝΩ, Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής-Ζωγράφου, με πληθυσμούς με ψυχωσική συνδρομή, γονείς τοξικοεξαρτημένων και εξαρτήσεις τζόγου. Είναι Συντονίστρια Εργαστηρίων/ Σεμιναρίων και Webinars Δραματοθεραπείας και συνεργάζεται με Κέντρα Ψυχικής Υγείας και Δήμους. Έχει συμμετάσχει, σε πανελλήνια και διεθνή συνέδρια που αφορούν την ψυχική υγεία, με ομιλίες, βιωματικά εργαστήρια και ερευνητικό έργο.

Η Μαρία Σούμπερτ, είναι Θεατρολόγος (ΤΘΣ)- Δραματοθεραπεύτρια (Ινστιτούτο Δραματοθεραπείας ΑΙΩΝ) και Υποψήφια Διδάκτωρ στο ΤΘΣ ΕΚΠΑ με ερευνητικό αντικείμενο τη Δραματοθεραπευτική Παράσταση με άτομα με ζητήματα εικόνας σώματος και διατροφικές διαταραχές. Συνεργάζεται με το Ινστιτούτο Δραματοθεραπείας ΑΙΩΝ από το 2013 και με το Κέντρο Λόγου, Ομιλίας και Μάθησης Spell από το 2021. Έχει συνεργαστεί με το Πρόγραμμα Απεξάρτησης του Δήμου Καλλιθέας ΘΗΣΕΑΣ (2013-2019), το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (2018-2021) και την Γερμανική Σχολή Αθηνών (2015- 2017). Εφαρμόζει τη Δραματοθεραπεία σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο, καθώς και στη δημιουργική εποπτεία (Ινστιτούτο Δραματοθεραπείας ΑΙΩΝ). Είναι Πρόεδρος της Ένωσης Δραματοθεραπευτών και Παιγνιοθεραπευτών Ελλάδας και διεθνές μέλος του British Association of Dramatherapists. Συμμετέχει σε συνέδρια και ημερίδες για τη Δραματοθεραπεία στην Ελλάδα και το εξωτερικό και συντονίζει εργαστήρια Δραματοθεραπείας. Είναι ενεργή στον χώρο των εκδόσεων ως συγγραφέας λογοτεχνικών και παιδικών βιβλίων και ως μεταφράστρια από το 1998. Μεταφράζει βιβλία δραματοθεραπείας στα ελληνικά και επιστημονικά της άρθρα συμπεριλαμβάνονται στις εκδόσεις των επιστημονικών περιοδικών Dramatherapy Journal και Drama Therapy Review. Είναι μέλος του editorial board του βρετανικού επιστημονικού περιοδικού Dramatherapy Journal. Από τις εκδόσεις Παρισιάνου κυκλοφορεί το βιβλίο της «Ήταν κάποτε… Δραματοθεραπεία και Αφήγηση» (2020).
•••

«Υπάρχει μια ρωγμή στο κάθε τι…»
Δουλεύοντας με το τραύμα στην δραματοθεραπεία
Βιωματικό σεμινάριο Δραματοθεραπείας
Συντονισμός: Ανδρονίκη Νικολακάκη, Κοινωνιολόγος – Δραματοθεραπεύτρια
Ημέρα: Κυριακή 2 Ιουνίου
Ώρες: 12.00-15.00
Διαδικτυακό εργαστήριο, πλατφόρμα Zoom

There is a crack in everything
That’s how the light gets in
[Υπάρχει μια ρωγμή στο κάθε τι,
από εκεί είναι που μπαίνει το φως]
Leonard Cohen

Μετά από ένα τραυματικό γεγονός, συνήθως μπαίνουμε σε μία κατάσταση αποσύνδεσης, αποσύνδεσης από το σώμα μας και τα συναισθήματά μας, αποσύνδεσης από τους γύρω μας, ώστε να μπορέσουμε να προστατέψουμε τον εαυτό μας. Ωστόσο το τραύμα έχει ήδη δημιουργήσει κάποιες ρωγμές στο ψυχικό μας περίβλημα.
Η δραματοθεραπεία, δημιουργώντας ένα ασφαλές περιβάλλον μπορεί να βοηθήσει το άτομο να επεξεργαστεί τα τραύματά του και να φωτίσει τα πιο σκοτεινά του σημεία. Μπορεί να βοηθήσει το άτομο, δίνοντας του τον χώρο και την φωνή για να εκφραστεί, να εντοπίσει τα τραύματά του και να τα αναπλαισιώσει.
Σε αυτό το θεωρητικό και βιωματικό σεμινάριο θα μιλήσουμε για την επεξεργασία του τραύματος και θα εστιάσουμε στο πώς μπορεί το φως να περάσει μέσα από τις ρωγμές.

Βιογραφικό:
Η Ανδρονίκη Νικολακάκη είναι Κοινωνιολόγος (Πάντειο Πανεπιστήμιο) και Δραματοθεραπεύτρια (Ινστιτούτο Δραματοθεραπείας ΑΙΩΝ), με εξειδίκευση στην Δημιουργική Εποπτεία (Ινστιτούτο Δραματοθεραπείας ΑΙΩΝ).
Έχει μετεκπαιδευτεί στην Κλινική Ψυχοπαθολογία (Ε.Π.Ι.Ψ.Υ.), την Συμβουλευτική Εξαρτήσεων (THACE) και την Συμβουλευτική και Θεραπεία Ζεύγους και Οικογένειας (ΕΚΠΑ). Εργάζεται στον «ΘΗΣΕΑ», Πρόγραμμα Απεξάρτησης του Δήμου Καλλιθέας, συντονίζοντας ομάδες πρώην εξαρτημένων και μελών των οικογενειών τους (γονείς, αδέρφια και σύντροφοι). Έχει συντονίσει ομάδες στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας Βύρωνα και στον ξενώνα ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης ΣEMEΛΗ. Έχει εργαστεί στην ΜΚΟ ΜΕΤΑδραση με ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες. Έχει συμμετάσχει με ομιλίες και εργαστήρια σε συνέδρια και άρθρο της έχει δημοσιευτεί στα Τετράδια Ψυχιατρικής. Εργάζεται και ιδιωτικά παρέχοντας ατομικές συνεδρίες Δραματοθεραπείας καθώς και δημιουργικής εποπτείας και συντονίζει βιωματικά εργαστήρια και σεμινάρια δια ζώσης και διαδικτυακά.
Είναι μέλος του ΔΣ της Ένωσης Δραματοθεραπευτών και Παιγνιοθεραπευτών Ελλάδας (ΕΔΠΕ).